Invigning av Viraskolan och fortsatt arbete med Virahallen

Nyheter

Planeringen av Viraskolan i Upplands Väsby började år 2020 som en del i projektet Wijk Oppgård i Brunnby-Vik. Skolan har plats för 420 elever och ersätter Vikskolan, som nu ska rivas och ge plats för en ny fullstor idrottshall som planeras vara klar vid årsskiftet 2025/2026. Skolan är färdigbyggd och eleverna har flyttat in under sommaren.

CSK Projekt har tillhandahållit byggledare, biträdande byggledare, installationssamordnare, huvudbesiktningsman och bistått med hela besiktningsgruppen bestående av disciplinerna bygg, tak, fasad, konstruktion, mark, el, luft, rör, brandlarm, styr, storkök och akustik.

Victor Levén som har varit projektledare sammanfattar projektet så här:

Jag har varit med i projektet sedan sommaren 2020, och det är väldigt kul att äntligen få se resultatet av flera års arbete i olika skeden. Samarbetet mellan Upplands Väsby kommun och generalentreprenören, Winge Bygg, har enligt mig varit nyckeln till att detta blivit ett så bra projekt. En bra och tydlig kommunikation mellan parterna samt en platsledning som skött produktion, arbetsmiljö och samordning på ett exemplariskt sätt. Under projektet har vi samtidigt stött på utmaningar och fått tampas med både Covid och kriget i Ukraina och allt vad detta inneburit. Trots det har vi ändå kunnat lämna över skolan till verksamheten i tid för höstterminen. Kommunen och vi på CSK är väldigt nöjda med resultatet och härnäst återstår nu rivning av den gamla Vikskolan och att bygga nya Virahallen.

Dela:

Läs mer